THE NEW LIFE SINGERS

Historie

2021 - 2025

 In 2021 werden vanwege de nog steeds heersende corona verschillende optredens   afgelast en hebben we dus niet opgetreden!

In 2022 werd alles weer een beetje normaal en hebben we dus ook weer een zestal optredens gedaan.

De Paasdienst in de Dorpskerk van Kethel was de laatste keer met Rob van den Berg aan de piano.

En onze medewerking aan de dienst in het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft in september was de eerste keer met Masako Awaji aan de piano.

Bijzondere optredens waren verder het concert in Amersfoort onder de naam Gospel Impuls van de KCZB in oktober en de twee Kerstoptredens in december.

Het meest trots waren we op ons optreden tijdens de Kerstnachtdienst in de Dorpskerk in Schipluiden met Masako Awaji geweldig op dreef!

 

2015 - 2020

2015 - 2020

In 2016 was ons optreden op 28 mei tijdens de Korendag in het Theater Koningshof te Maassluis erg leuk.

Héél bijzonder was onze medewerking aan het Theaterstuk "Hamlet" samen met het Schiedams Stadstheater op 24 juni.

Tenslotte waren er in de decembermaand de twee sfeervolle Kerstoptredens in resp. de Biblotheek gevestigd in de Korenbeurs te Schiedam en in de Rehobothkerk te Vlaardingen.

In 2017 was één van de hoogtepunten onze bijdrage aan de reeks Gospelsound concerten in de Dorpskerk. Ook de diensten in de Credokerk worden altijd gewaardeerd, dit jaar zelfs twee maal. Naast de Paas- en Pinksterviering in resp. De Ark en de Grote Kerk, was ook onze bijdrage aan de startzondag in Pijnacker fijn om te mogen doen. En als laatse hoogtepunt was er natuurlijk ons sfeervolle Kerstconcert samen met Stand Together in de Dorpskerk van Kethel op 15 december.

In 2018 waren er twee optredens waarbij we bij één r.s.p. twee nummers versterking kregen van Margreet Docter op fagot.

Erg leuk ook was onze bijdrage aan het goed bezochte Schiedamse IkToon Festival op 23 juni.

Goede en warme herinneringen bewaren we zeker aan ons kerstconcert/zangdienst op 22 december in WoonZorgCentrum "Schiewaegh".

Van de twaalf optredens in 2019 waren er drie kerstoptredens.

Het kerstconcert samen met Orkest Vereniging Wilton was erg leuk om te doen.

Ook waren in dit jaar drie, voor ons nieuwe zanglocaties, waaronder het Franciscus Gasthuis, de Open Hofkerk, beide in Rotterdam en WoonZorglocatie "De Elf Ranken" in Barendrecht.

2020 was het jaar waarin het coronavirus zich openbaarde en dus veel optredens niet doorgingen! Ook de repetities konden geen doorgang meer vinden.

Er was nog slechts één fijn optreden en wel in de Ontmoetingskerk in Pijnacker.

Ook ons geplande 35-jarig jubileumconcert viel in het water.

We hopen de schade in 2021 in te kunnen halen!

2010 - 2015

2010  - 2015

In 2011 waren er de twee "Three4You" concerten samen met Militia Christi uit Lekkerkerk en Beatween uit Wateringen. Het 1e concert was in mei in Lekkerkerk en het 2e in november in Kerkgebouw De Ark in Schiedam.

Op 25 sept. traden we op in het kader van de Brandersfeesten in de Grote Kerk te Schiedam. We gaven er twee concerten dit keer met Ana Margarida Silva op de piano.

Rond de Kersttijd waren er drie Kerstconcerten in resp. Zevenhuizen, Puttershoek en in de Ned. Geref. Kerk in Schiedam.

In 2012 was een hoogtepunt ons optreden op het Tea-In/Muziek Matinee concert in de Messiaskerk in Wassenaar op 18 november met Damir Vlaskalic aan de piano.

We sloten dat jaar af met twee Kerstoptredens, één tijdens de Kerstmarkt in de Havenkerk in Schiedam en de tweede tijdens de Kerstnachtdienst in Poortugaal.

In 2013 was er de hernieuwde samenwerking met Militia Christi. Eerst waren wij te gast op hun Voorjaarsconcert op 6 april in Lekkerkerk. Daarna waren zij onze gast op ons Kerstconcert op 14 december in de Dorpskerk van Kethel. Opnieuw twee hoogtepunten!

In 2014 waren er drie optredens die eruit sprongen. De eerste was onze medewerking aan de serie Koffieconcerten in Hoogvliet in maart.

De tweede was onze deelname aan het Korenfestival in Monnickendam in mei. En de derde was het het gezamelijke Kerstconcert wat we hebben gegeven in de Dorpskerk Kethel samen met "The Green Forest Selection" en "Stand Together" eveneens uit Schiedam. Onze pianist tijdens deze Kersttrilogie is dan Wouter van der Lans.

In 2015 waren er twee uitschieters. Één daarvan was onze deelname aan het Korenfestival te Noordwijk-binnen in de R.K.St. Jeroenskerk op13 juni met pianist Rob van den Berg.

De tweede was ons 30 jarig Jubileumconcert op 28 nov. in de Dorpskerk van Kethel.

Gastsoliste is Maghen Hilgersum (bekend van "Una Voce Particolare" en van "The Voice" ) met haar pianist Jan Hillebrand.

2005 - 2010

2005 - 2010

In december van 2006 hebben we twee maal "The Promise of Christmas" van Dan Burgess uitgevoerd samen met Joy uit Rotterdam plus een combo.

In dec. 2007 deden we mee aan de Kerstzangdienst in de Grote Kerk in Schiedam samen met "Vocalis St. Jan" en "Harpe Davids". Onze dirigent was Ivo Bouwman.

De Inloopconcerten in de Grote Kerk in Schiedam zijn ook altijd fijn om te doen. Onze 7e deelname hieraan in april 2008 stond onder leiding van Robert Vorwald.

Op 7 nov 2008 hadden we een Najaarsconcert in de Dorpskerk van Kethel.

Dit concert met Robert Vorwald en met Mariko Yanagawa op piano werd opgenomen en uitgezonden door Omroep Vlaardingen.

Bijzonder was ook het concert ter ere van het 50 jarig bestaan van de Salvatorkerk in Den Haag in april 2009.

Op 25 april traden we op tijdens "Schiedam speelt...!" in de Grote Kerk te Schiedam.

Mariko werd vervangen door Alicia Witarsa.

Twee keer deden we mee aan een Korenfestival. In mei 2009 was in Monnickendam en in sept. 2010 in Gorkum.

Ons 25 jarig Jubileum was echt een feest! Naast erg veel publiciteit in de media was er het concert zelf op 6 nov. 2010 in Kerkgebouw De Ark met medewerking van de "Saint Andrews Pipeband" ,veel oud leden en met Kees Nieuwstraten op drums en percussion.

 

2000 - 2005

2000 - 2005

Meedoen aan de Gospelsound concerten in de Dorpskerk van Kethel is ook altijd iets speciaals. De 7e keer dat we daaraan meewerken is op 4 nov. 2001 met Frank Schneider aan de piano.

Op 15 nov. 2002 geven we een najaarsconcert in de Magnalia Deikerk in Schiedam. Er wordt meegewerkt door kinderkoor "De Maja Kids".

Bijzonder is ons optreden voor Rotaryclub "The Inner Wheel" te Schiedam in 2003

Bijna elk jaar staan er wel een paar Kerstconcerten op het programma. In 2004 is dat op 25 dec. in de Vredekerk in De Lier.

In mei van 2005 tijdens ons uitgaansweekend naar Gent in België werken we ook mee aan een dienst in de St. Michielskerk. O.l.v. Wim Kusee zingen we een 6-tal gospels a-capella.

Ons 20-jarig Jubileumconcert is op 5 nov. 2005 in de Dorpskerk van  Kethel. Dirigent is Wim Kusee en aan de piano Tytsia de Jong.

Medewerking wordt verleend door Cynthia Kievit op dwarsfluit en solozang door Marieke Onderdelinde.

1995 - 2000

1995 - 2000

Twee keer hebben we in dit tijdsbestek meegedaan aan het Amateurmuziek festival "Klinkt Goed!" in de Doelen te Rotterdam. De eerste keer in 1996 en de tweede keer in 1999. Twee keer was de eindbeoordeling van de vakjury "Goed"!

In maart 1997 deden we mee aan een Boekenweek-avond  in het Stedelijk Museum in Schiedam. En in mei van dat jaar aan het Muziek en Molenfestival in de Korenbeurs o.lv. dirigente Cora de Koning.

In 1999 traden we op tijdens het Schiedams Muziekfestival in het Theater a/d Schie.

Ook het Rijnmond Muziekfestival in Hoogvliet in febr. 2000 was erg leuk.

Ons 15 jarig Jubileumconcert op 10 nov. 2000 was in Kerkgebouw De Ark

in Schiedam. Dirigent was Wim Hazeu met achter de piano Pieter de Ruiter.

Medewerking deze keer een 3- mans begeleidings combo en zangeres Joy.

1990 - 1995

1990 - 1995

Hoogtepunten uit deze vijf jaren waren o.a. de radio opnamen die gemaakt zijn door de E.O. voor het programma "Licht op jongerenkoren".

Die opnamen werden gemaakt op 6 nov. 1992 in het kerkgebouw van het Leger des Heils in Vlaardingen.

Op 16 febr. 1993 zijn er wederom opnamen gemaakt, nu in Theater "De Boerderij" in Huizen voor het EO-programma "Gospelpodium".

Ons 10-jarig Jubileumconcert vond plaats op 11 nov. 1995 in de Dorpskerk van Kethel. Hans Maat had inmiddels de piano verwisseld voor het dirigeerstokje. Achter de piano nu Wim Hazeu. Medewerking deze keer van een koper-ensemble o.l.v. Roel van Raay.

1985 - 1990

1985 - 1990

Het was ergens in het jaar 1985 dat Peter Verlinde en Joop Feddes op een verjaardag in gesprek kwamen met pianist Hans Maat over het oprichten van een gospelkoor. Bij een andere gelegenheid werd dirigent Leo Onstenk

gestrikt en in september van dat zelfde jaar was de oprichting van

THE NEW LIFE SINGERS een feit!

Het eerste optreden was op 12 januari 1986 in de Opstandingskerk in Schiedam.

Na zo'n 48 optredens wordt op 5 oktober 1990 het 1e lustrum afgesloten met een concert in de Dorpskerk in Kethel. De muzikale leiding bestaat dan uit dirigent Aad Contze en pianist Hans Maat.

Medewerking wordt verleend door Martin v. Broekhoven en Rob Favier.